Goes

GOESDe relatie tussen de hervormde gemeente De Levensbron in Goes en Nicaragua start in 1995 met de uitzending van het zendelingenechtpaar Minderhoud. In eerste instantie om te gaan werken via de Gereformeerde Zendingsbond bij het evangelisatie-instituut INDEF. Op wonderlijke wijze ontstaat het werk van de Iglesia Reformada in het buurtschap San Rafael in Nicaragua.

Het stoffige kerkgebouw waar ds. Minderhoud in 1995 voor het eerst een dienst ging leiden, wat later ‘Fuente de Vida’ is gaan heten (Levensbron). Een naam die de verbinding weergeeft met de hervormde gemeente van Goes.

Sinds de uitzending van de familie Minderhoud naar Nicaragua zijn vele mensen uit de Levensbron gemeente in Goes bij het werk in Nicaragua betrokken geraakt voor kortere of langere tijd. Tientallen mensen geven steun i n vorm van gebed en financieren. Anderen steken de handen heel praktisch uit de mouwen en gaan naar Nicaragua toe om vrijwilligerswerk te doen voor een jaar. Sinds 2004 zijn er inmiddels ook al weer vijf bouwgroepen geweest georganiseerd door mensen uit de Levensbron in Goes. Zo gaan gebed, gaven en praktische inzet samen in een lange termijn relatie tussen twee kerken, tussen Christenen uit Nederland en Christenen in Nicaragua, het samen optrekken als onderdeel van die algemene Christelijke kerk.

 

© Stichting Hart voor Nicaragua 2013   |  Contact   |   Nieuws   |    Doneren