Ede

EDEDe thuisfrontcommissie uit Ede bestaat uit een divers gezelschap maar met een hart voor de mensen in Nicaragua en het werk wat Henk en Hannie onder hen verrichten.

Het doel is om het werk van Henk en Hannie en daarmee onze broeders en zusters te ondersteunen. Dit gebeurt door middel van het geven van informatie en het voeren van acties. Tevens gaat Henk regelmatig voor in de Ark gemeente om op die manier Gods woord te verkondigen in het licht van het werk in Nicaragua.

Wat de acties betreft: in het najaar wordt er mee gedaan met de speculaasverkoop en soms ook een kledingbeurs. Ook is er op een Edese basisschool een project gedaan over Nicaragua waarbij de kinderen hebben gespaard voor het kinderwerk.

In het voorjaar wordt er een actiedag gehouden met kapsters, pedicures, schoonheidsspecialisten en een fotograaf. De opbrengst is voor het project: Academia Esther voor kansarme meiden in Nicaragua waar ze een opleiding krijgen tot schoonheidsspecialist/kapster etc.

In de afgelopen tijd zijn er twee bouwgroepen in Nicaragua geweest. In 2003 zijn we met een tiental jongeren wezen pionieren als niet professionele bouwgroep. We hebben daar huizen gebouwd en gerestaureerd in Masaya voor mensen die in erbarmelijke omstandigheden leefden en in hun leven nooit geld zouden kunnen verdienen om hun huis te repareren of om een fatsoenlijk onderdak te krijgen. Tevens hebben we bij de kerk kinderwerk gedaan.

In 2008 zijn we weer met een 19-tal jongeren geweest. Ditmaal om aan het project: Los Rosales Floreceran (de rozen zullen bloeien) te werken. We hebben in San Rafaël in de wijk units aan huizen gebouwd voor jonge dames zodat ze een veilige plek kregen om te leven en te leren. Hiermee wordt voorkomen dat ze op straat gaan leven en dat ze misbruikt worden.

Beide reizen hebben een grote indruk achtergelaten bij de jongeren in Ede. De banden met de mensen in Nicaragua zijn er nog steeds en een jongere is daarna nog als vrijwilliger teruggegaan naar Nicaragua. Voor een impressie van de laatste reis zie ons filmpje op deze pagina.

© Stichting Hart voor Nicaragua 2013   |  Contact   |   Nieuws   |    Doneren