Projecten

 

projecten

In Nicaragua zijn er diverse projecten die ondersteund worden door Vrienden voor Nicaragua. Hieronder kunt u iets meer lezen over de diverse projecten. 

Gemeenteopbouw Iglesia Reformada

schoolprojectDe Stichting Vrienden van Nicaragua is de Nederlandse zendingspartner van de 3 gemeenten van de Iglesia Reformada in Nicaragua in de opbouw van de gemeenten. Ze verleent steun aan evangelisatieprojecten (met name kinderevangelisatie), jeugdwerk, vorming en training van jeugdleiders en andere gemeenteleiders en helpt ook op financieel gebied.

 

Read more...

Diaconaal werk Iglesia Reformada

officinaDe Stichting VVN ondersteunt het diaconaal werk van de drie gemeenten van de Iglesia Reformada in Nicaragua. Ze werft fondsen hiervoor in de kring van vaste ondersteuners, lezers van de nieuwsbrieven van de familie Minderhoud en via haar website. De IR gemeenten zijn gesticht in arme wijken (San Rafael / Tipitapa, Santa Teresa / Masaya en de wijk Venezuela / Managua) waar veel noden bestaan, zowel binnen de gemeente als in de wijk.

Read more...

Institueren gemeenten Iglesia Reformada Nicaragua

TipitapaDe Stichting Vrienden van Nicaragua voelt zich verantwoordelijk voor het begeleiden van de stichting - institueren van de drie gemeenten van de Iglesia Reformada in Nicaragua.

Read more...

Los Rosales Florecerán - De Rozen gaan bloeien

rosalesVanaf 2007 organiseert de Stichting VVN bouwreizen van groepen Nederlandse vrijwilligers naar Nicaragua om samen met de Iglesia Reformada en de plaatselijke bevolking uit arme wijken in Managua, Masaya en Tipitapa huisjes en kamers te bouwen voor jongeren en tieners van gezinnen waar dringende behoefte bestaat aan betere huisvesting en meer privé, vooral voor meisjes.

Read more...

Empalmes de Vida - Op de kruispunten van het leven

studerenEmpalmes de Vida is een programma van de Iglesia Reformada gericht op persoonlijke ontwikkeling van tieners en jongeren en op kerkgroei. Dit werk heeft als doel om tieners en jongeren te stimuleren om de middelbare school met succes af te ronden, talenten te ontwikkelen, samen een vereniging te vormen en deel te nemen aan kerkelijke activiteiten.

Read more...

Het Rachab project in Managua

rachabRachab is een project gericht op meisjes en jonge vrouwen die op de één of andere manier zijn vastgelopen in hun leven. Onder hen zijn tienermoeders, meisjes die met veel huiselijk geweld en verslavingen te maken hebben. Ze leven in een achterstandswijk in Managua, met veel straatgeweld, drugshandel en prostitutie, waar ook de Iglesia Reformada staat.

Read more...

Los Coquitos - Project Kinderopvang Masaya

coquitosLos Coquitos is het jongste project dat vanuit de kring van de Stichting VVN in Nicaragua ondernomen wordt. In Nederland wordt samen gewerkt met De Wiebelwagen, die hoofdsponsor is. In Nicaragua wordt samengewerkt met de Iglesia Reformada van Masaya, de Comunidad Cristiana van Masaya en de wijkorganisatie Comedor.

Read more...

© Stichting Hart voor Nicaragua 2013   |  Contact   |   Nieuws   |    Doneren